16
OCT
2009
Nyheter Av:
Välkommen

Äldregenerationsveckan

Välkommen till äldregenerationsveckan v.43 på Nya läroverket: 

De flesta klasser och arbetslag kommer att ha lektioner i vanlig ordning men alla önskar att så många av våra äldre som möjligt besöker och deltar i vår verksamhet.

Vissa dagar finns det dock ett speciellt intressant innehåll!

Den kanske mest speciella händelsen är konserten för våra äldre. Arbetslag 1, dvs barnen från förskoleklass upp till åk 3, kommer att sjunga och uppträda torsdagen den 22/10  klockan 10.00 i ljusgården. Denna konsert riktar sig alltså inte till barnen i lag 2-4 då lokalen inte rymmer alla.

Förskoleklassen kommer att få besök av ”Slurk och Kluck-Kluck” på onsdag samt besök av Leo Hassler på fredag. Barnen önskar många besök under veckan och kanske lite berättelser om hur det var förr.

Fritids kommer att arbeta extra mycket med handarbeten som stickning och virkning. Finns det äldre som bara vill komma på besök för att sitta ner och handarbeta en stund så vore det mycket uppskattat!

Barnen i åk 1 och 2 önskar många besök under veckan och kanske lite berättelser om hur det var förr. På fredag ska vi besöka teknikens hus för att lära oss mer om vatten och kanske några av den äldre generationen kan följa med?

Arbetslag 2 (åk 4-6) kommer att ha matematikstafetter och samarbetsövningar utomhus på tisdag. Leo Hassler besöker åk 4 och berättar om hur det var att gå i skolan förr i tiden och  berättar om 2:a världskriget för barnen. Vi önskar många besök under veckan och kanske lite berättelser om hur det var förr. Vi har maskerad på fredag.

Arbetslag 3 har många spännande aktiviteter! Under hela veckan kommer de flesta lektioner att fokusera på matematik. Vi jobbar lite extra med matte förr och nu. Räknestickan kommer till bruk igen! På tisdag är alla ute på Ormberget där vi har matematik- och samarbetsövningar. Vi har maskerad på fredag.

Arbetslag 4 kommer att vara på skogsvallens grusplan under tisdagen och ha ”stengolf”, tipspromenad och samarbetsövningar hela dagen. Övriga veckan har vi lektioner som vanligt men hoppas på många besök!Vi har maskerad på fredag.

Alla på Nya läroverket hälsar den äldre generationen varmt välkomna till oss!!