19
MAY
2019
Nyheter Av:
Ledningens brev maj 2019

Hej alla!

Vi närmar oss slutet på läsåret och som vanligt händer det mycket då. Här har ni en sammanfattning med tider, de närmaste veckorna.

Fre 24/5 Musikal F-5 kl. 9.30, åk 6-9 kl. 13.00 – Stora salen i Kulturens Hus

Mån 3/6 Öppet hus, starttider får ni information om i era respektive veckobrev

Ons 5/6 Skoljoggen NLV Bergnäset

Mån 10/6 Dagsverke för vår vänskola Djunane i Sydafrika

Tis 11/6 Skoljoggen NLV Bergviken åk 4-9, starttid kl. 13.00

Tor 13/6 Skolavslutning:

Skoldagen slutar 12.00 för låg/mellan. Högstadiet slutar efter sin lunch.

F-3: 14.00 Mellan 15.30 Högstadiet 17.00 i Kulturens hus

Nu har Skolinspektionen varit hos oss, igen, i förra veckan. De har kommit i det närmaste varje år, de senaste fem åren. Dels på regelbunden tillsyn, vilket numer ska ske vartannat år på friskolor och dels har vi varit uttagen som gott exempel på specialgranskningar. Den här gången var det en vanlig regelbunden tillsyn. De hade fokus på att granska vårt huvudmannaskap och rapporten kom tillbaks, efter mindre än en vecka. Utan anmärkning, precis som tidigare. Än en gång var det givande, De är analytiska och ställer bra frågor, som gör att man får reflektera och diskutera pedagogik, med människor som är duktiga och kan se saker från utsidan av vår verksamhet. 

En annan god nyhet, är att vi har sökt och fått pengar från Kulturrådet, för att anställa en danspedagog, från höstterminen. Pengarna måste sökas om årsvis, men projektet sker med sikte på tre år. Vi kommer presentera henne senare, men hon kommer jobba på bägge skolor, med att ha dansklubb, dans i undervisningen och jobba med musikalen. 

Med vänliga hälsningar

Catharina, Carina, Peter & Magnus